Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

Ripoff Raskolnikov Band feat. Roberto Luti (ITA)

Jegytípusok

 • I. rendű

  4990 Ft

 • II. rendű

  4490 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Ripoff Raskolnikov Band feat. Roberto Luti (ITA)

Jegyinfó

A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik.

A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus (blues, folk, dalszerző-előadók Bob Dylantől Tom Waits-ig) legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik, a zenekart az osztrák származású, de már harminc éve Magyarországon is élő Ripoff Raskolnikov gitáros vezeti. Roberto Luti pedig Olaszország egyik legkiválóbb, világszerte nagy megbecsültségnek örvendő slidegitárosa (jellemzően egy régi National steel gitáron játszik), aki most ezen a koncerten csatlakozik Ripoffékhoz – és akikkel egy közös lemezt is terveznek kiadni. A zenekar nélküle is játszik egy keveset, de a műsor nagy részében közösen ülnek majd színpadon, hogy igazi blues-estet varázsoljanak.

 

Roberto Luti

Luti egy Livorno melletti aprócska faluból származik, onnan indulva érkezett a Katrina hurrikán által letarolt New Orleans-be utcazenélni a kétezres évek közepén. Intenzív, lenyűgöző gitárjátékával a pusztítás után feltámadó kreol Delta-szellem egyik fő szimbólumává vált. Utcazenélés közben, véletlenül találkozott a Playing forChange mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal és számos további véletlen útján az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All-Stars produkció oszlopos tagja lett. Szólóban Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb’ Mo’, Niki La Rosa, LynnDrury, WashboardChaz vagy Luke Winslow-King – akivel együtt a 2023-as Veszprém Blues Fesztiválon is hallhattuk már.

 

Ripoff Raskolnikov

Ripoff Raskolnikov 18 éves korában vágott neki a világnak, ő is utcazenészként járta az európai országokat, így Lutival ebben is megvan köztük az összhang. Raskolnikov életében kezdetekben az európai népzenék foglalkoztatták, majd fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az amerikai folklórban gyökerező dalszerzői attitűd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy akár a Rolling Stones zenéjét is meghatározza. Ikonikus színpadi megjelenését 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség. Azóta számtalan koncertet adott nálunk, sőt immár Magyarország az egyik otthona. Stúdiólemezzel (Small World) legutóbb 2018-ban jelentkezett, legfrissebb kiadványa viszont 2023-as, szeptember jelent meg egy koncertlemez Live címmel, amely tökéletesen példázza miért is kell részt venni ezen a koncerten. Ripoff dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik – a szerelemtől, a mindennapok gondjain, a szenvedélyen, a veszteségen át, a széprevaló törekvésig.

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók