Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Pirogránit udvar

Pirogránit Jazz Udvar: Dejan Terzic Quartet - Melanoia

Jegytípusok

A részvétel ingyenes!

Archív

Pirogránit Jazz Udvar: Dejan Terzic Quartet - Melanoia

Jegyinfó

A Melanoia című lemezbemutató koncert.

Dejan Terzic egyike a minden szempontból európai muzsikusoknak. Németországban nevelkedett és tanult, és a kilencvenes évek eleje óta részt vett több stílust egyszerre felölelő európai, nemzetközi zenei együttműködésekben. Saját kifejezési eszköztárába Észak- és Dél-európai megközelítéseket ötvözött Új-zélandi és amerikai zenészekkel találkozva, lehorgonyozva mindezt Európa Keletén a saját, szerb származásának hagyományos zenei talajába. Jelenleg a magyar fővárosban működő lemeztársasággal áll szerződésben, Berlinben él és Svájcba, Bernbe jár tanítani. A Melanoia együttest 2012-ben hozta létre, bemutatkozó albumukra 2014-ben megkapták a német Grammynek nevezhető Echo-díjat a legjobb dobos kategóriában.

 

Jelen CD a Red című album (BMC CD 238) folytatása, amelyen a fiatal svájci zeneszerző, Luzia von Wyl darabjai hallhatók, Terzic Melanoia zenekarának valamint a francia (improvizatív) vonósnégyesnek, az IXI-nek az előadásában. Ezen a lemezen Terzic együttesének két tapasztalt tagjára támaszkodik, a héthúros gitáron játszó Ronny Graupéra és Christian Weidner altszaxofonosra. Először hívta meg tagnak az elektronikus billentyűk varázslóját, Jozef Dumoulint, hogy utat törjön nekik a hangok erdejében. A belga Dumoulin erős jelenléttel büszkélkedhet a francia jazzéletben is, a Fender Rhodes-játék egyik megújítója (erről tanúskodik Fender Rhodes szólólemeze is). Graupe és Weidner nemzetközi szinten is keresett berlini zenészek, Graupe saját, Spoom nevű zenekarát vezeti, ezen túl pedig ismert a Hyperactive Kid zenekarból, amelyben rajta kívül Christian Lillinger és Philipp Gropper játszik. Weidner is gyakran hallható saját zenekarai élén, valamint a német bőgős, Robert Landfermann együttesében és a hárfás Kathrin Pechlof triójában. Mindkét tag már több lemezt jelentetett meg a német Pirouet cégnél.

 

Szervezők: Lenau Egyesület, Goethe Intézet, BMC, ZsÖK Nkft.

HelyszínE78 | Pirogránit udvar

Leírás

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek