Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Tóth Viktor Tercett – Pocsai Krisztával és Horváth Sára Ninával

Jegytípusok

 • Teljes árú

  2000 Ft

 • Diák

  1600 Ft

Jegyvásárlás

Metronóm Jazz Klub: Tóth Viktor Tercett – Pocsai Krisztával és Horváth Sára Ninával

Jegyinfó

Tóth Viktor legrégebben működő zenekara a Tercett, amely 2012 óta játszik a jelenlegi stabil felállásban.

Tóth Viktor – az idei évben is Év Altszaxofonosa és Év Zeneszerzője díjjal kitüntetett zenekarvezető – legrégebben működő zenekara a Tercett, amely 2012 óta játszik a jelenlegi stabil felállásban. A zenekarvezető kompozícióihoz és játékához az igen erős ritmusszekció egyenrangú partnerként csatlakozik. Bátran kijelenthetjük, hogy a jazztörténet nagy szaxofontrióihoz mérhető színvonalon és magabiztossággal játsszák mindig megújuló műsorukat. Ezúttal Pocsai Krisztina és Horváth Sára Nina énekesnőkkel kiegészülve adnak koncertet. Első közös koncertjüket a jazz-közönség az Év Jazz Koncertje Díjjal jutalmazta. 

 

A zenésztársakról és a zenéről így vall a zenekarvezető:

„A zenélésben nagyon gyakran a pillanatnyi, sugallat-szerű megérzéseimet használom. Ennek a különleges felállású koncertnek az ötlete is egy hirtelen beugró gondolat volt csupán. Egy koncertről hazafelé tartottam, amikor az általam szeretett embereken, zenészeken járt az agyam. És egyszer csak valami nem ismert erő egy szempillantás alatt összetolta őket egy képbe – egy zenekarba, és már hallottam is őket együtt muzsikálni belül. Pocsai Krisztivel majd húsz éve együtt játszottunk az Ő quartetjében. Akkor is imádtam a zenéjét. Mindig is kedvenc magyar jazz énekesnőmnek tartottam azért, mert a jazzt anyanyelvi szinten ‘beszéli’. Éli. Egy egyéni ‘dialektusa’ van, szabad és fényes. Kriszti azon kevés jazz-zenészek egyike, aki jár koncertekre, meghallgatni a kollégákat. Többször is megtisztelt koncertjeimen jelenlétével. Sőt, nemrégiben egy felkérésére a Tercettet szerette volna partnerének egy koncert erejéig, mert bevallása szerint tetszett neki a Tercett szabadsága. Ez akkor nem jött össze, de hihetetlenül inspiráló volt számomra, hogy egy énekesnő szabadságra vágyik. Merthogy én is. Csak ez, a jelen pillanatban érvényes zene érdekel. Aztán az a nem látható erő a képbe tolta Horváth Sára barátnőmet... ‘Ha már egy énekmestert meghívsz a zenekarodba, akkor miért nem kettőt?’ – mondta a hang. Igen, ha már ‘családi koncert’ – azokkal a zenészekkel, kiket legjobban szeretek, akkor Sárának is itt kell lennie. Horváth Sára Nina egy nagyon különleges fénypontja a magyar zenei univerzumnak. A népzenéből jön, a jazz mélysége érdekli. Zenei csokrát mindkét mező legszebb, legtisztább virágaiból gyűjti. Improvizál velük. Mély és szabad. Nagyon várom a koncertet ezekkel a kiváló művészekkel. Alig várom, hogy halljam a zenét melyet létrehozunk, mely még nem volt sosem. És nem is lesz”. 

 

Tóth Viktor – altszaxofon, Orbán György – bőgő, Hodek Dávid – dob, Pocsai Kriszta és Horváth Sára Nina – ének

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek