Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Tóth Viktor - Right on!

Jegytípusok

 • Teljes árú

  3500 Ft

Jegyvásárlás

Metronóm Jazz Klub: Tóth Viktor - Right on!

Jegyinfó

Kevés annyira karakteres hang van a magyar jazzben, mint Tóth Viktoré.

“Kevés annyira karakteres hang van a magyar jazzben, mint Tóth Viktoré, és ez a hang akkor is jelen van, ha az eddigiekkel nem is szembe, de most azoktól jókora távolságot tartva halad a soul, funky és groove-ok segítségével ugyanúgy a pontosan kijelölt irányba. A zene, a jazz szeretete, sőt általában a szeretet és a muzsikusi alázat ez az irány, és közben vannak olyan állomások, mint a szakmaiság, a pedagógia és mentorálás.”

 

“Öten vannak tehát, ezért nevezhetjük a formációt kvintettnek, a funkciókat tekintve mégis inkább egy kvartettet hallottunk bemutatkozni. Altszaxofon, basszusgitár, dob és két billentyűs hangszer. Remek ötlet a két billentyűs, de azt hiszem, ahhoz, hogy valóban működjenek együtt, nagyon fontos, hogy olyan tudású emberek üljenek egymással szemben a színpad két oldalán, mint Szakcsi Lakatos Róbert Fender pianóval és zongorával, valamint Neumann Balázs az orgona, Clavinet és egyéb hangszíneken megszólaltatott szintetizátorral. Szélvészfutamok, megragadó harmóniák, funky játék, ők ketten közrefogják a többieket, keretet adnak, kiegészítik egymást, dússá teszik a hangképet.”

A dobos - Hodek Dávid a húszas évei elején jár, de már 13 éve Tóth zenésztársa más zenekarokban, emlékszünk, amikor csodagyerekként felbukkant. 

És akkor itt van a családból egy újabb tizenhárom éves srác, Áron. Úgy tűnik, a Hodek névből brand lesz, mert ilyet tényleg ritkán látni. Pici fiú, egy számára készített pici basszusgitárral, ami még így is hatalmas; tele erővel, elszántsággal és valami ki tudja, honnan merített tapasztalattal. Ő se virgázik a vakvilágba, van, ahol kottából játszik kizökkenthetetlen sodró tempóval.

Tóth Viktor nagyságát mutatja, hogy a kisember meghökkentő látványa – hiszen felső tagozatos iskolás gyermek – és a zenészi képességei között húzódó hatalmas feszültség ellenére egy pillanatig nem próbálja a cirkuszi mutatvány irányába terelni a koncertet, hanem teljes jogú zenekari tagként kezeli Áront, mintha mi sem lenne természetesebb annál, hogy ő adja azt a betonlábakon álló stabil támaszt.”

 

Tóth Viktor alto
Szakcsi Lakatos Róbert Pno
Neumann Balázs keys
Hodek Áron bass
Hodek Dávid drums

 

 

hangfoglalo_logo

NKA_logo_2012_RGB

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók