Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Tálas Áron Trió

Jegytípusok

 • Teljes árú

  3500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Metronóm Jazz Klub: Tálas Áron Trió

Jegyinfó

A Tálas Áron Trió egyéni hangzásvilágot alakított ki.

A Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas, a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói által is több ízben a legjobb hazai billentyűsnek ítélt Tálas Áron sokoldalúsága közismert: dobolt már Lionel Louekével, Kurt Rosenwinkellel, zongorázott Jorge Rossyval, Ben Monderrel, itthon a Borbély Műhely, Bacsó Kristóf Triad és számos más zenekar állandó, vagy alkalmi közreműködője.


Fő zenekara, a Tálas Áron Trió egyéni hangzásvilágot alakított ki, melyen tetten érhetők népzenei és klasszikus zenei hatások is a jazz harmóniai, ritmikai elemei mellett. Japánban megjelent első lemezükről (Floating Island) így írt Zipernovszky Kornél kritikus:


"Rengeteg finom utalás hallható ki Tálas játékából, de ez mellékes. A lényeg, hogy ezen a ma már szinte elvárható virtuozitáson túl eredetisége, közlékenysége, elképesztően kifejlett formaérzéke és muzikalitása valami olyat produkált ezen a lemezen, aminek saját világa van."


Ez a világ tovább érett a BMC gondozásában kiadott Little Beggar című albumukon, mely akkor az év hazai jazz-lemeze lett a Gramofon magazinban.
Mindkét albumon saját kompozíciói hallhatóak.


„Remekül ötvözi a klasszikus zenei elemeket a mai jazz-áramlatokban tetten érhető páratlan metrumokat, vagy a hirtelen tempó- és lüktetésváltásokat. Zenei világának lírai oldala is erős, harmóniavilágának gazdagsága pazar. Korosztályának egyik legérdekesebb egyénisége, aki szerint a jazz egy önképző szakkör” – írta róla Bágyi Balázs.


A 2020-ban megújult trió harmadik „New Questions, Old Answers” című, szintén Áron kompozícióit tartalmazó lemeze nemrég jelent meg szintén a BMC-nél, melyről így írtak egy nemzetközi zenei oldalon:
„Zseniális trióalbum, gazdag dallamvilággal, kiváló kompozíciókkal és csodálatos összhanggal olyan zenészek között, akik teljes mértékben elkötelezték magukat amellett, hogy ezt a gyönyörű zenét napvilágra hozzák.” – 33third.org

 

Tálas Áron – zongora
ifj. Tóth István – nagybőgő
Csízi István – dob

 

Fotó: Huszti István

 

 

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

#nka #nka30 #nemzetikulturalisalap #fesztivaltamogatas #kulturatamogatas

 

hangfoglalo_logo

nka_2023

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók