Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Santa Diver

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1800 Ft

 • Diák

  1500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Metronóm Jazz Klub: Santa Diver

Jegyinfó

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista.

A trió harmadik tagja, Szegő Dávid 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg.  Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Deep Diving című harmadik lemezük 2017 decemberében jelent meg a NarRator Records gondozásában. 

 

 

Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint esztétika és filozófia tanulmányai az ELTE bölcsészkarán. Többek között a következő zenészekkel zenélt, projektekben dolgozott: Mediawave/HunD Link Projekt, Nagy János/Free Style Chamber Orchestra, Párniczky András/Nigun, Márkus Tibor/Equinox, Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Erik Truffaz, Alexander Balanescu, Ágnes, Tereskova, TÁP Színház, Special Providence, Valerie June (US), Trio 1724 (H-Pl-A), Varga János Project, Török Ádám, Enerd3, Sequence (duó Szendőfi Péter dobossal).

2006-ban alapított saját triója, a Santa Diver, koncertezett számos külföldi jazz fesztiválon, többek között: Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (ES), Gaume Jazz Festival (BE), és természetesen az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban.

Kézdy Luca szólóban fellépett Rómában és a gradiscai All Frontiers fesztiválon, és több alkalommal az A38-on és a Trafóban. Rendszeresen koncertezik világszerte, nemrég adott sikeres duókoncertet New Yorkban Chris Potterrel. 2017 március 29-én önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. A JazzMa.hu muzsikusi szavazólistáján 2017-ben az év hegedűművészének választották.

 

A Santa Diver másik alapító tagja Szesztay Dávid a hazai zenei élet egyik legszínesebb egyénisége, színházi és filmes zeneszerző valamint dalszerző, 2016 júniustól a Kiscsillag zenekar billentyűs, gitáros vokalistája. Gitárosként, basszusgitárosként vagy billentyűsként számos zenekarban hallhattuk, pl.: Kamu, Budbudas, Ruttkai Bori és a Specko Jedno, Dav.

Szegő Dávid, a kortárs magyar jazzdobosok fiatal generációjának egyik legradikálisabb tagja. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz-dob szakirányán, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-dob szakán végezte. A Santa Diver trión kívül közreműködik a Tárkány Művekben, Ágoston Béla formációiban (Frió, Kártett, Küntett, Ágoston-Szegő duó), Double Weisz Quartetben, Kettős Tamás zenekarában, a Bélaműhelyben. Színházi előadóként szerepel a Vígszínházban, zeneszerzőként és előadóként játszik a Pannon Művészet Alapítvány gondozásában létrejött Papp Dániel által rendezett Amphitryon c. előadásban, és több darabban a Góbi Társulattal, illetve az Andaxínházzal. Az Andaxínház zenészeiként az Ágoston-Szegő duó a legjobb zene díját kapta Nagybányán a 2012-es Atelier Fesztiválon.

 

 

 

Támogatja az NKA.

NKA_logo_2012_RGB

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek