Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Oláh Krisztián Quartet

Jegytípusok

  • Teljes árú

    2500 Ft

Jegyvásárlás

Metronóm Jazz Klub: Oláh Krisztián Quartet

Jegyinfó

Oláh Krisztián Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első albumát.

Oláh Krisztián Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az “At the back of my mind”-ot. Az album bemutatója nagy sikert aratott többek között Prágában, Krakkóban, és a Művészetek Palotájában is, a fantasztikus Rick Margitza vendégszereplésével.

 

Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott az amerikai Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték életét, így zenei világát is.

 

Fiatal korát meghazudtoló érett hangon megszólaló programjával különleges utazásra hívja hallgatóságát. Az “At the back of my mind” kompozícióiban a jazz kifejezőeszközein keresztül tükröződnek vissza mindazok a - javarészt elidegeníthetetlenül európai gyökerű - zenei inspirációk, melyek gyakran a XX. vagy akár a XIX. vagy XVIII. század klasszikus zenei örökségére utalnak vissza.

 

Mindamellett, hogy a zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, mely óhatatlanul magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot formálva a zenekarnak.

 

Oláh Krisztián - zongora

ifj. Oláh Kálmán - szaxofon

Orbán György - nagybőgő

Serei Dániel – dob

 

 

 

Támogatja az NKA Hangfoglaló programja.

hangfoglalo_logo

NKA_logo_2012_RGB

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek