Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Fusio Group 30 - vendég: Kertész Erika

Jubileumi és lemezbemutató koncert

Jegytípusok

 • Teljes árú

  3500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Metronóm Jazz Klub: Fusio Group 30 - vendég: Kertész Erika

Jubileumi és lemezbemutató koncert

Jegyinfó

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki.

A zenekar 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozat mellett számos külföldi fesztiválon is részt vettek.

 

A 30 éves zenekar jubileumi albumán - ahogy a korábbi albumokon is - kizárólag új, saját szerzemények kerültek felvételre. A Fusio Group alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt témákkal ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, ami élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra. A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja ezt.

 

A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli művészei:
Elek István – szaxofon
Kormos János - gitár
Horváth János - billentyűs hangszerek
Szuna Péter - basszusgitár
Szendőfi Péter - dob

 

A 2022-es jubileumi albumbemutató koncertsorozat után a zenekar kicsit új irányt vett.

Néhány, eredetileg instrumentálisra írt szerzeményhez a zeneszerző Szendőfi Péter angol szöveget írt, és a zenekar Kertész Erika énekesnővel közösen kezdett el együtt dolgozni egy olyan hangzáson, mely Magyarországon eddig egyedülálló. Mivel az eredetileg dallamhangszerekre írt témákra születtek szöveget, tehát a szerzemények hangszerelése nem változott meg, viszont egy női énekhanggal kiegészülve, valamint az eredeti dallamok megszövegesítésével egy egészen egyedi hangzást hoztak létre.

2023 második felétől a zenekar ebben a formációban, Erikával kiegészülve járja a koncerttermeket - hatalmas sikerrel.

 

 

hangfoglalo_logo

nka_2023

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók