Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Borbély Mihály Polygon

Jegytípusok

 • Teljes árú

  3500 Ft

Jegyvásárlás
Archív

Metronóm Jazz Klub: Borbély Mihály Polygon

Jegyinfó

Különleges hangszerösszeállítású trió a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területéről.

A különleges hangszerösszeállítású trió a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, számos díjjal elismert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában. Első koncertlemezükön a bolgár kaval világhírű művésze, Theodosii Spassov volt a vendégük, második, “Bájoló” c. trió albumuk nemrég jelent meg. Hazai koncertjeik mellett Bulgáriában, Észtországban, Szlovéniában és New Yorkban egyaránt nagy sikerrel szerepeltek.

 

Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárszenei elemekkel. A rendhagyó hangszerösszeállítású együttes előadása kivételesen sokszínű és gazdag, ugyanakkor egységes zenei világgá formálódik koncertjeiken.

 

A Polygon koncertjeiről, lemezeiről írták:

"A Polygon az est fénypontja volt. Aki figyelemmel követi e zenészek munkásságát, ismeri azt az elementáris hatást, amit a magyar népzene, modern mainstream és free jazz-ötvözetű zene közvetít – az eredmény viszont nem ötvözet, hanem a zenei elemek fúzión túli, egyedülállóan kiforrott szüleménye. Mégsem lehet annyira felkészülni, hogy ne hasson olyan húsbavágóan és ösztönösen ez a három zenész, mint ahogy tette a Bartók Béla hangversenyteremben.” (Magyar Nemzet)

"Egyértelműen ez most a legjobb kortárs jazzlemez a hazai piacon, kapitális hiba lenne kihagyni." (Lángoló)

"Egymás legkisebb rezdüléseire, ötleteire is azonnal reagálnak, a háromszögben az interakció minden szöge tökéletes.” (Magyar Narancs)

"Három kiváló muzsikus, szép felvétel - és egy pompás lemez!" (JazzMa)

"Minden feltétel adott volt hát egy nagyszerű lemezanyag elkészítéséhez. Természetesen nem kellett csalódnunk, sőt. Az eredmény felülmúlja minden várakozásomat.” (Riff)

"A trió úgy játszik magasrendű, absztrakt zenét, hogy szándékai és gesztusai mégis megérthetőek és átélhetőek – ha a befogadó is kellő nyitottsággal, előítéletek nélkül közelít hozzá. A Polygon albuma ezen sajátosságaival messze kiemelkedik a hazai átlagból, és komoly nemzetközi elismerésre hivatott." (Népszava)

“A Polygon tökéletes elnevezés: a sokszög rengetegféle zenét állít vonatkozási rendszerbe, mégis önazonos. Borbély Mihály társaival a jazz nyelvén, régiónk népzenéinek minden értékét felvonultatva megint fenomenálisat alkotott.” (Gramofon)

„Ámulatba ejtően színes, részletgazdag képeket tártak elénk, elegánsan.” (JazzMa)

„Az egyszer sodró lendületű, máskor melankolikus érzékenységű, sűrű hangulatváltásokkal tarkított muzsika, a kamarazene, a jazz, a magyar és a balkáni népzenei motívumokkal átszőtt világzene alighanem példátlan egységet alkot, különlegesen magas minőségen és hőfokon szintetizálódva.” (Riff)

„Az akusztikus etno-jazzt játszó kamarazenei kísérlet több koncerten is vizsgázott már, mégpedig jelesre.” (Vaskarika)

 

http://mihalyborbely.hu
https://www.facebook.com/mihalyborbelymusic/

 

 

 

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

#nka #nka30 #nemzetikulturalisalap #fesztivaltamogatas #kulturatamogatas

hangfoglalo_logo

nka_2023

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók