Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

E78

hu
Archív
E78 | Koncertterem

40 éves a Zengő Együttes - Jubileumi koncert és táncház

Jegytípusok

 • Teljes árú

  3000 Ft

Jegyvásárlás
Archív

40 éves a Zengő Együttes - Jubileumi koncert és táncház

Jegyinfó

A megalakulásának negyvenedik születésnapját ünneplő Zengő együttes nagyszabású műsorral várja a népzene kedvelőit.

A jubileumi koncert vendégei, akikkel saját műsoruk mellett a Zengővel közös produkcióval is készülnek:   a Szélkiáltó együttes, az Anno Musica,  a Bergics-Szlama duó, Király Nóra,  Zengető együttes, és az egykori alapító tagok.
A rendezvény táncházzal zárul.

 


A zenekarról:

Az 1983-ban alakult zenekar számos rádió és tv - felvételt, valamint hét önálló lemezt készített. Fellépett a hazai színpadokon kívül a világ tizennyolc országában.
Jelentősebb fesztiválok: Kaustinen Folk Music Festival 1992, Sidmouth Folk Week 1994, Bardentreffen Nürnberg 1995, TFF Rudolstadt 1999, Qurain Festival Kuwait 2010, Spring Festival Monaco 2014.

 

Koncertműsorukban a népzene feldolgozásának olyan útját választották, amely igyekszik megőrizni e kultúra magas esztétikai színvonalát. Kerülik a ma divatos elektronikus - olykor elvont - irányzatokat. Muzsikájukban  a klasszikus szerkesztés elemeit felhasználva elsősorban olyan régi stílusú dallamokat mutatnak be, melyek különleges szépségükkel, gazdag díszítményeikkel korunk hallgatóságára is nagy hatást gyakorolnak.

 

"A világ zenéjének forrása a földben, folyókban, hegyekben, az ősi, máig ható történetekben van. Ez érint meg bennünket a díszítésekben, ritmusokban gazdag tánczenében, a lágy és vad, meleg és ördögi muzsikában. A zene, amit a Zengő együttes játszik, egy pillanat alatt varázslatos hangulatot teremt. Tudják, hogyan fogjanak meg minket lemezen és színpadon – nagy tehetséggel, autenticitással, energikusan és büszkén."

Yves-Marie Denniel - Rouen

HelyszínE78 | Koncertterem

e78 koncertterem

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók