E78

Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Gayer Mátyés trió ' Never Ending Story'

Lemezbemutató koncert Vendég: Hofecker Dániel

Idén tavasszal megjelent a Gayer Mátyás Trio Never Ending Story című új lemeze, melyet egy neves barcelonai kiadó, a Fresh Sound New Talent adott ki.
A zenekar novemberben egy Közép-európai turnén mutatja be az albumot.

Gayer Mátyás zongorista, már fiatal kora ellenére számos díj nyertese, nemzedékének egyik vezető zenésze, akit már kétszer is beválasztott a rangos Montreux Jazz Festival szakmai zsűrije a zongoraverseny döntőjébe. Gayer Mátyás Pécsett született, Nagykanizsán nőtt fel, Grazban tanult, majd pedig Bécsben szerezte mester diplomáját. A fiatal zongorista aktív részvevője az európai jazzéletnek valamint 2014 őszén két hónapot, 2016 őszén ismét több hetet töltött New Yorkban, ahol számos klubban fellépett amerikai zenészekkel. David Hazeltine ezt írta róla: „Gayer Mátyás a fiatal európai jazz generáció egyik legkiemelkedőbb tehetsége”.

Hofecker Mátyás Közép-Európa egyik legkeresettebb bőgőse, aki olyan jazzlegendákkal játszott már együtt, mint Harold Mabern, Sheila Jordan, Joe Farnsworth, Jesse Davis vagy Dusko Goykovich. Karrierje során a világ számos neves színpadján volt már alkalma fellépni (Athénban, Londonban, Barcelonában, Marokkóban, Münchenben, Koppenhágában…). A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Budapesten, majd 2012-től Grazban folytatta tanulmányait. 2014-2018 között Bécsben élt és szerezte mesterdiplomáját.
 
Pete Van Nostrand amerikai jazz-dobos, a trio „sztárvendége”. A New Yorkban élő zenész a szakma legszűkebb elitjéhez tartozik, hiszen olyan világsztárokkal szerepel együtt rendszeresen, mint Kenny Barron, a Grammy-díjas Cecile McLorin Salvant és Kurt Elling vagy a nagyszerű zongorista Gerald Clayton. Az új generáció egyik fontos alakja, aki bejárta már az egész világot, turnézott többek között Közép- és Dél-Amerikában, Európa számos országában, Kanadában és Ázsiában is.

Hofecker Dániel Ausztria és Magyarország jazz-scénájának legkeresetteb jazz-trombitásai közé tartozik. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után 2012-től az osztrák Graz városának művészeti egyetemén tanul trombitát, zeneszerzés-hangszerelést olyan világszerte elismert művészektől, mint Jim Rotondi, Stjepko Gut, Renato Chicco, Mike Abene, Ed Partyka. 2016-ban megnyerte a magyar Big Band zeneszerző versenyt, majd az általa vezetett 'Nexus LineUp'-al tavaly a magyar jazz-kombó versenyt, idén pedig elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjat.

 
A zenekar:

Gayer Mátyás - zongora
Hofecker Mátyás - bőgő
Pete Van Nostrand - dob
Vendég: Hofecker Dániel-trombita

 

Jegyinformáció, vásárlás

Egységesen 1 800 Ft

Rendelés