E78

Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta

Homage To Shakespeare

A Homage To Shakespeare a Gyulai Várszínház felkérésére íródott, az irodalomtörténeti kolosszus halálának 400. évfordulója alkalmából. A darab műfajára nézve több tételes jazz-szvit, ősbemutatója 2016. júliusában volt a XII. Shakespeare Fesztivál alkalmával Gyulán.

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazz-dobos, zeneszerző, a mai, magyar jazz-színtér meghatározó, nemzetközi viszonylatban is keresett művésze. Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, az Amsterdamban diplomázott szaxofonos titán Lakatos Soso Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A produkció énekesnője Pocsai Kriszta, aki számos műfajban bizonyította már kivételes tehetségét és hosszabb kihagyás után kirobbanó energiákkal tért vissza a színpadra. Zenei kapcsolatuk Bágyi Balázzsal több, mint húsz éves múltra tekint vissza, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 1998-ban. A produkciót 2016-ban Gramofon-díjjal jutalmazta a független nemzetközi zsűri, mint az év jazzlemezét megosztva, Pocsai Kriszta az év énekesnője, Bágyi Balázs pedig az év zeneszerzője lett a JazzMa.hu internetes magazin szerkesztőségi és közönségszavazati listáján egyaránt.

 

Bágyi Balázs New Quartet

Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt. Előző kvartettje 2004-2011-ig létezett, ebben a periódusban szinte minden fesztivált megjárt, a hazai etno - jazz műfaj  jelentős produkciója volt. Az új felállás zeneiségében a post bop elemekből építkező akusztikus kortárs jazz dominál. Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, az Amsterdamban diplomázott szaxofonos titán Lakatos Soso Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse Oláh Péter. A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül.

Pocsai Kriszta

A megkapó hangi adottságokkal rendelkező, sokoldalú énekesnő a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakán végzett, majd 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén ének szakon diplomázott. Számos jazz formációval koncertezik azóta is, művészetének központi témája, a stílusok közötti átjárhatóság útjainak keresése. Készített duó lemezt Szakcsi Lakatos Bélával is, saját együttesével 2011-ben jelent meg szerzői-előadói lemeze „Home at last” címmel.

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont
Pécs Pont…
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

Jegyvásárlás a koncert előtt közvetlenül:
Az E78 esti rendezvényeinek helyszíni jegypontja a programkezdés előtt egy órával nyit a Major utcai kapunál. Az online vásárolt jegyek átvételére is itt van lehetőség.

Támogatja: az NKA Hangfoglaló Program

http://zsn.hu/img_programok/Logok/Hangfoglalo.jpg

Jegyinformáció, vásárlás

Normál: 1 500 Ft Diák: 1 100 Ft

Rendelés