E78

Koncertterem

Metronóm Jazz Klub: Oláh Szabolcs Quintet & Kalmár Panni

Oláh Szabolcs gitáros-zeneszerző 2012-ben alapította meg quintetjét a magyar jazz meghatározó egyéniségeivel. A együttes repertoárján a zenekarvezető kompozíciói szerepelnek.  2013 őszén jelent meg első lemezük, a ’Connection’. 2015 áprilisában a Quintet új lemezanyaggal jelentkezett ’Gleam’ címmel. 

2016-ban a Quintethez Kalmár Panni énekesnő csatlakozott és létrehozták az „Álomösvény” című lemezt. A játszott darabok zenéjét és szövegét Oláh Szabolcs szerezte, különlegességük, hogy a jazzben szokatlanul magyar nyelven csendülnek fel. A személyes hangvételű, dallamos szerzemények előadásmódját a modern kreatív jazz felfogás jellemzi. Kortárs zenei, könnyűzenei és jazz elemek keverednek Szabolcs sajátos világában, melyet ezúttal a szerző saját, költeményként is teljes szövegei egészítenek ki, invitálva a hallgatókat egy könnyen befogadható, ugyanakkor mély lelki-szellemi töltetű utazásra.

Kalmár Panni gyermekkorában csellózni tanult, majd az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában Szolnoki Dóra növendéke volt. 2008 és 2011 között az Etűd Zeneiskolában Winand Gábortól tanult. 2010-ben a Lakatos Ablakos Dezső emlékére rendezett Országos Jazz Zenei Versenyen II. helyezett lett. 2015-ben a Cseh Tamás Program keretében készült el első albuma. Különlegesen tehetséges, összetéveszthetetlen hangú énekesnő, aki gyönyörűen énekel portugál fado-t is.

Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán.
A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt, jelenleg is időről időre dolgoznak közös produkciókon. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport is fontos zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. Oláh Szabolcs munkásságát számos díjjal jutalmazták. Többek között 2004-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén a legjobb hangszerelő díját nyerte el. Ugyanezen a versenyen 2014-ben övé lett legjobb kompozíció. Gitárosként 2008-ban Artisjus díjat kapott a magyar zeneművek bemutatásában végzett tevékenységéért.  

Tagok: Kalmár Panni – ének, Ávéd János – szaxofon, Oláh Szabolcs – gitár, Cseke Gábor – zongora, Soós Márton – bőgő, Dés András – ütőhangszerek

http://www.szabolcsolahmusic.com

http://www.facebook.com/olahszabolcsquintet

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont
Pécs Pont…
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

Jegyvásárlás a koncert előtt közvetlenül:
Az E78 esti rendezvényeinek helyszíni jegypontja a programkezdés előtt egy órával nyit a Major utcai kapunál. Az online vásárolt jegyek átvételére is itt van lehetőség.

Támogatja: az NKA Hangfoglaló Program

http://zsn.hu/img_programok/Logok/Hangfoglalo.jpg

Jegyinformáció, vásárlás

Normál: 1 500 Ft Diák: 1 100 Ft

Rendelés