E78

Koncertterem

Arany 200 – lemezbemutató verses koncert

"A magyar kultúra napja" programja

Az Arany 200 előadás 12 tagú nagyzenekar, 2 színművész, és 2 balett táncművész közreműködésével jön létre. A hangszeres kiosztásban a klasszikus zenei hangzás és a mai populáris filmzenei hatások egyaránt érvényesülnek.
A zongora, nagybőgő, dob mellett vonósnégyes és dallamjátszó ütőhangszerek (üstdobok, vibrafon, marimba, csőharangjáték) szólalnak meg.

Az előadáson dobokon játszik Bordás József, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja, a mű szerzője, és közreműködik Borbély Mihály Kossuth-díjas művész, aki tárogatón és csángó furulyán játszik. Az előadás egy nyolcvan perces utazás a múltból a jelenbe hazánk nagy költője, Arany János versein keresztül Bordás József nagyzenekari művével interpretálva.

​Az Arany 200 országos lemezbemutató koncert Magyarország Köztársasági Elnöke által vezetett Arany-év Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Csoportkedvezmény: 15 fő-től 30%-os csoportkedvezmény érvényesíthető. Csoportos kedvezmény egyszerre történő vásárlás esetén vehető igénybe, más kedvezménnyel nem összevonható. Jegyek a Zsolnay Negyed Infopontjain vásárolhatók meg előzetes regisztráció esetén. Regisztráció: fenyvesi.zsuzsanna.csilla@zsn.hu

 

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont
Pécs Pont…
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Jegyinformáció, vásárlás

1800 Ft, diák 800 Ft

Rendelés