E78

E78

30Y – Egy hétvége a Negyedben

Összművészeti kétnapos 30Y Fesztivál a Zsolnay Negyedben:
koncertek, színház, irodalom, képzőművészet – ahogyan mi látjuk.

Ha azt kérdezitek tőlem, mi a 30Y, valahogy nem tudok rá jól válaszolni. mondhatom, persze, hogy egy zenekar, de nem ezt gondolom. inkább azt, hogy valami, ami zenekar is, meg annyi minden más: emberek, akik találkoznak, emberek, akik belegyalogolnak más emberek világába, és olyankor színházat csinálnak, mondjuk, vagy könyvet, filmet vagy képet a falra, plakátot az utcára. hogy minden, ami megérint minket, és minden, amihez nekünk van valami közünk, azt 30Y-nak gondolom kicsit. 
A 30Y pécsi hétvégéje ez: a színészek színházat csinálnak, a képzőművész kiállítást, a filmes mozit. az író szavakat hoz, a dj bakeliteket, a pirogránit udvarra fényszőnyeget terítünk, ti meg besétáltok rajta: színházba, kiállításra, kocsmába, koncertre.

 

október 21. szombat

15.00 takacsbelane_30Ystyle
Takács Béla (takacsbelane) képzőművész a pécsi underground kultikus figurája. A pécsi koncerthelyszínek az elmúlt húsz évben számos plakátját használták, jó néhány egyetemi és városi szórakozóhely belső arculatát készítette el – emellett pedig a 30Y zenekar állandó grafikusművésze. 30Y retrospektív kiállításán egyedi művészplakátok, nyomdai első nyomatok, díszletelemek, szobrok, arculattervek először láthatók kiállítótérbe rendszerezve.


15.00 30Y archív – pamuki krisztián
Pamuki Krisztián fotós, számos magyar kisjátékfilm és videoklip operatőre, rendezője.
Az általa készített, nyilvános illetve még nem publikált, a zenekari archívum álló és mozgóképeiből készült installáció az egész hétvége alatt megtekinthető.
 

15.00 30Y pólógyár
Olyan ez, mint egy kézműves szakkör – felnőtteknek.
Bodó Marci pécsi utcaművésszel, Dj-vel készítette a zenekar az első mintát, és azóta immár négy éve készítenek szitákat, amiket aztán a rajongók szabadon nyomhatnak: pólóra, táskára, vagy csak úgy, poszternek egy üres lapra.
 

17.00 Szőnyegszínház: Ady/Petőfi
A Nézőművészeti Kft. előadása nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni nagy költőink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait.
Ahhoz, hogy egy irodalmi mű, vers, regény igazán meg tudjon minket érinteni, le kell tudni bontani a falat múlt és jelen között.
Beszélgetni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénzgondjairól.


19.00 Kötelezők röviden: Beck Zoli beszélget Grecsó Krisztiánnal
A József Attila díjas magyar író-költővel beszélget a 30Y frontembere: kultúráról, irodalomról, zenéről és mindezeken túl – művészi felelősségről.
 

20.30 30Y kocsmakoncert
A 30Y legújabb akusztikus előadása. Olyan játék, amelyben nincs határ színpad és nézőtér között. Ahol a zenekar zenél és történeteket mesél, és a közönség – akár egy kocsmában – folytonosan beleavatkozik az eseményekbe.
 

október 22. vasárnap

10.00 takacsbelane_30Ystyle
Takács Béla (takacsbelane) képzőművész a pécsi underground kultikus figurája. A pécsi koncerthelyszínek az elmúlt húsz évben számos plakátját használták, jó néhány egyetemi és városi szórakozóhely belső arculatát készítette el – emellett pedig a 30Y zenekar állandó grafikusművésze. 30Y retrospektív kiállításán egyedi művészplakátok, nyomdai első nyomatok, díszletelemek, szobrok, arculattervek először láthatók kiállítótérbe rendszerezve.
 

10.00 30Y archív – pamuki krisztián
Pamuki Krisztián fotós, számos magyar kisjátékfilm és videoklip operatőre, rendezője.
Az általa készített, nyilvános illetve még nem publikált, a zenekari archívum álló és mozgóképeiből készült installáció az egész hétvége alatt megtekinthető.


10.00 30Y pólógyár
Olyan ez, mint egy kézműves szakkör – felnőtteknek.
Bodó Marci pécsi utcaművésszel, Dj-vel készítette a zenekar az első mintát, és azóta immár négy éve készítenek szitákat, amiket aztán a rajongók szabadon nyomhatnak: pólóra, táskára, vagy csak úgy, poszternek egy üres lapra.


19.00 Ivyz
A 2015-ben alakult fiatal pécsi zenekar, nyers, feszes és hangos rock&rollt játszik.
Koncerteztek már több hazai fesztiválon – első lemezük felvétele folyamatban van.


20.00 Óriás
A 30Y barátzenekara. Első közös koncertjüket majd tíz éve játszották együtt, azóta szoros munkakapcsolat is kialakult a zenekarok között.
Az Óriás a kortárs magyar zenei tér ízlésformáló zenekara, nem mellesleg, a 30Y tagjainak egyik kedvence.
 

21.00 30Y zúzda koncert
A 30Y egy zenekar. négyen testvérek. ikrek. négy tojás, olyanok, hogy meg sem tudod különböztetni őket. Néha ők maguk is összekeverik a másikat saját magukkal. Nem is a dalaik miatt ismerik őket, hanem azért, mert ilyen, hogy négyes ikrek alapítanak zenekart, na, ilyen még nem volt. Idén ősszel arra vállalkoznak, hogy beengednek saját világuk állításai közé: Pécsett 30Y zúzda koncerttel zárul az egy hétvége a Negyedben.


Jegyárak:

limitált bérlet a hétvégére 4590 Ft SOLD OUT!

elővételes napijegy(Szo) 2790 Ft
elővételes napijegy(V) 2790 Ft

helyszíni napijegy 3290 Ft

 

A program idejére a TükeBusz fesztiváljáratokat indít a közlekedés megkönnyítése érdekében.

Szervezők: 30Y, ZsÖK NKft.
ZAJZAJZAJ Group, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., Fürgediák Iskolaszövetkezet, Vylyan Pincészet, Főnix Pizzéria

www.30y.hu
www.facebook.com/30yzenekar
www.youtube.com/30YTV
www.instagram.com/30yzenekar

 

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont
Pécs Pont…
…valamint a Kodály Központ jegypénztárában.