E78

A pécsi egyetemi élet egy szelete | Bemutatkozott a PEN 2015

A pécsi egyetemi élet egy szelete | Bemutatkozott a PEN 2015
Katonákkal és Nintendo-hősökkel is találkozhattunk március 13-án, pénteken este az E78-ban, ugyanis bemutatkozott a Pécsi Egyetemi Napok forgataga. Koncertekkel egybekötött ismerkedés volt ez a PEN-nel, így találkozhattak a rajongók a The Carbonfools-szal, valamint bemutatkozott a Mongooz And The Magnet.

A koncertkezdés háromnegyed kilencre, a kapunyitás viszont nyolc órára volt meghirdetve, ekkortájt már elkezdtek gyülekezni a fiatalok a Zsolnay Negyedben. A The Carbonfools előzenekaraként a pécsi gyökerekkel rendelkező Mongooz And The Magnetet ismerhették meg az E78-ba látogatók. A zenekar kicsit hazaérkezett a fellépés helyszínére, hiszen itt vették fel nemrég megjelent The mongooz juice című kislemezüket, aminek dalait sajnos csak rövid ideig élvezhette a közönség, hiszen a három fiúnak indulnia kellett Budapestre, egy későbbi fellépésre. Ennek következtében pontban kilenckor már színpadon is volt a The Carbonfools, akik ünnepi koncertet adtak, hiszen dobosuknak, Benőnek aznap volt a születésnapja. A közönség hatalmas tapsviharral és ovációval köszöntötte fel.

- Okay?

- Okay! - harsogta vissza a választ a közönség Fehér Balázsnak.

A zenekar elsősorban legújabb lemezéről, a Carbonblissről válogatta be dalait az esti repertoárba, de hallhattunk néhány régebbi ismert szerzeményt is: Clublights, Hideaway, Mosquito, vagy épp a Birthday. A koncert után a leglelkesebb rajongók néhány aláírásra is szert tehettek, sőt akár közös képet is készíthettek többek között Fehér Balázs énekessel, aki nem csak sármjával, de remek dalszövegeivel is levette a lányokat a lábukról. Ha ez nem lett volna elég, levezetésképpen az E78 Café táncparkettje várt mindenkit: régi és új slágerekre táncolhatott a közönség. Mivel az este fő témája a Pécsi Egyetemi Napok voltak, a résztvevők üzenhettek az E78 kemencéjéből erre az estére kialakított „babzsákmennyországban” a közelgő eseményre, de megismerhették a diákrektor választáson induló csapatokat is, akik igen nagy számban képviseltették magukat. Így eshetett meg, hogy a sok ember között néhány nyuszi, katona, de még Nintendo-hősök is feltűntek.

Tényleg bepillantást nyerhettünk a pécsi egyetemisták életébe és a pörgés mindenkit magával ragadott erre az éjszakára! Várjuk a folytatást!

Fekete Henrietta
Rozsnyai Zsuzsanna

Bemutatkozik a PEN 2015 / The Carbonfools, Mongooz & the Magnet fotóalbum