E78

2015 a Fény Nemzetközi Éve, s ehhez a tematikához igazodik a Zsolnay Fesztivál is. A szeptember első hétvégéjén zajló fesztiválon látványos vizuális megoldásokat, árnyékszínházat, fény- és hanginstallációkat, valamint minden eddiginél nagyobb léptékű fényfestést láthatnak a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatók. A videóvetítés izgalmas hátteréről Hizsnyik Dénes megvalósítási koordinátor, a Kulturális Labor Szociális Szövetkezet művészettechnikusa mesélt.
Katonákkal és Nintendo-hősökkel is találkozhattunk március 13-án, pénteken este az E78-ban, ugyanis bemutatkozott a Pécsi Egyetemi Napok forgataga. Koncertekkel egybekötött ismerkedés volt ez a PEN-nel, így találkozhattak a rajongók a The Carbonfools-szal, valamint bemutatkozott a Mongooz And The Magnet.
Miután az E78 kipihente a március második hétvégéjének koncertforgatagát, és csütörtök délelőtt sikeresen bejelentették, hogy a 2015-ös Pécsi Egyetemi Napokat a Zsolnay Kulturális Negyedben rendezik, délután nem volt más hátra, mint megnyitni a Kemence Galéria kiállítását. A PTE Művészeti Kar tervezőgrafikus hallgatói mutatkoztak be műveikkel, az este sztárvendége Bogyó, a szak kutyája volt.
A magyar kultúra napján, január 22-én egy különleges, ingyenes programra várjuk látogatóinkat a Zsolnay Kulturális Negyedbe. Megelevenedik országunk egyik legnagyobb költőjének szelleme Bogdán Zsolt Jászai-díjas erdélyi színész által. „Bogdán Zsolt egyszemélyes színháza a lehető legközelebb hozza hozzánk Ady Endrét, az embert, a legszerethetőbbet és a legelviselhetetlenebbet”.